27/12/2007

Sex for life

Er was de met glans geslaagde actie van Music for life (of is het water?), maar ik heb zo mijn eigen ‘ontwikkelingsproject’ of moet ik het voortplantingsplan noemen?

 

Daar waar de eerste keer vrijen met een nieuw lief meestal wat stuntelen is en elkaar ontdekken, was dat met hem meteen een schot in de roos. Dat hij fysiek het dekseltje op mijn potje was, bleek onmiddellijk uit het feit dat we perfect in en bij elkaar pasten.

 

Zoals ieder kersvers paar konden we geen genoeg van elkaar krijgen. Die koortsachtige passie van toen is geluwd. Zoals verliefdheid over gaat naar liefde, werd de kwantiteit kwaliteit.

 

En dan komt de hamvraag: hebben jullie een goed seksleven? Hoeveel keer doen jullie het gemiddeld?

Met die vraag worstel ik. Want het antwoord, vooral op de laatste dan, stemt mij niet tevreden. Wij halen niet eens 1 keer per week. Het is bij ons eerder 1 keer per maand. Voor prille dertigers lijkt mij dit abnormaal en ik frustreer me daar enorm over.

Ik heb best wel geregeld zin: een gemiddelde van 2 maal per week vrijen is voor mij ideaal. Maar het komt er nooit van: we vallen in slaap voor de TV of hij heeft een late meeting of één van ons voelt zich niet helemaal goed. Een bijkomend probleem is dat hij een nummertje ’s ochtends heel erg ziet zitten, terwijl het ‘beest’ in mij vooral ’s avonds loskomt.

Terwijl het eigenlijk waanzinnig lekker is. Want hij is een zeer attente minnaar en de dagen nadien loop ik over van lustgevoelens en smachten naar meer van dattum.

Het is een vicieuze cirkel: hoe minder seks we hebben, hoe minder natuurlijk het wordt. Het gebeurt namelijk dat ik mentaal enorm opgewonden ben, maar  in alle hevigheid uit het oog verlies dat mijn lijf niet op hetzelfde niveau zit en dan moet ik daar achteraf wel van bekomen, natuurlijk. Wat dan weer een onmiddellijk daaropvolgende vrijpartij verhindert.

 

Spontaan out of the blue de liefde bedrijven gebeurt bij ons zelden. Meestal beslist één van ons beiden -vooral ik- dat we dringend nog eens moeten vrijen. Sexy is dat niet. Het is dan echt een knop omdraaien en mezelf helemaal inleven om er wat van te maken. Dat lukt gelukkig wel, maar het zou ongeremder mogen.

 

Toen ik net van de pil af was, kreeg mijn libido een enorme boost. Het was alsof  ik hem voortdurend  in mij wou voelen. Dat is ondertussen weggeëbd. Misschien was het effect vooral psychologisch, want aanvankelijk probeerde ik net niet onmiddellijk zwanger te raken zodat ik niet met een bol buikje voor het huwelijksaltaar zou staan.  Het fenomeen van de verboden vrucht speelde hier mee vermoed ik..

Onze babyplannen kregen sinds begin augustus  echter duidelijk vorm en het enige blijvende verschil met de anticonceptiemiddelenperiode is dat ik nog meer last heb van stemmingswisselingen en dat mijn libido iets frequenter en vooral intenser is geworden.

Dus hebben wij goede seks? Overtuigd JA. Hebben we een goed seksleven? Het is zeker voor verbetering vatbaar.

 

Toen ik mij  de houding ‘wat komt dat komt’ aanmat, die grotendeels ingegeven was uit zelfbehoud voor de maandelijkse teleurstelling, verbood ik mezelf om al te diep in te gaan op de massa’s informatie rond baby’s en zwanger worden. Ik heb altijd goed opgelet in de lessen biologie en dat gekoppeld aan mijn puberdroom om seksuologe te worden -wat mij in mijn omgeving toch de naam van  1 van de grootste (s) experten oplevert als het op taboes en erotiek  aankomt- maakte mij betweterig. Ik wist wel hoe de bloemetjes en de bijtjes functioneerden, dacht ik.

Waar ik geen rekening mee hield,  is dat de verhaaltjes zoals ‘ik stopte met anticonceptie en was 3 weken later zwanger’ eerder de uitzondering op de regel zijn. 11 jaar de pil gaan echter wel degelijk in je koude kleren zitten en het was pas toen een vriendin mij er attent op maakte dat ik dat besefte.

Ondertussen ben ik mijn licht wel gaan opsteken op de talloze websites en ben ik er mij ten zeerste bewust van geworden dat de kans op een bevruchting met ons huidig vrijpatroon zeer klein is.

Het is niet gewoon de dag van vruchtbaarheid bepalen, dan gauw een nummertje doen en klaar is kees. Ik heb me daarin zwaar vergist. Sommigen zeggen dat je een gemiddelde van 2 tot 3maal per week moet halen, anderen beweren dat je je moet focussen op de periode tussen dag 11 en 17 van de cyclus en om de dag de liefde bedrijven.

 

Vandaar dit hele epistel: want nu hebben we het perfecte excuus om meer frequentie in onze vrijpartijen te steken. Ik zie daar vooral het positieve van in. We hebben deze week alvast het startschot gegeven van ons nieuwe voornemen… Vanavond wel schat.

 

hot_couple_kiss

11:39 Écrit par Mom to be dans Liefde | Lien permanent | Commentaires (2) | Tags : seks, baby, frequentie |  Facebook |

Commentaires

mooi blogje. Ben ook net getrouwd en we zitten met zelfde gevoel. Laat maar komen :)

Écrit par : annimal | 28/12/2007

Als vader van drie kinderen wil ik hier wel even mijn mening kwijt. Wij vrijden altijd om de dag - enkel tijdens de twee meest vruchtbare weken - en na enkele maanden had dat goed resultaat.

Écrit par : Bas | 03/01/2008

Les commentaires sont fermés.