21/01/2008

Vals alarm

308912216_12e386f116

Mijn geduld liep vorige week zondag al ten einde, zodat ik de zwangerschapstest–eigenlijk dus een dag te vroeg - al deed. Het resultaat was negatief.

Daags nadien had ik nog steeds mijn menstruatie niet, wat betekende dat ik een dag over tijd was. Even flakkerde weer hoop op, maar uiteindelijk was het tot dinsdag wachten eer ik ongesteld werd.

 

Deze maand opnieuw proberen, dus.

We blijven streven naar dit:

http://www.youtube.com/watch?v=zhTr09o0k6U

 

08:33 Écrit par Mom to be dans Baby | Lien permanent | Commentaires (2) | Tags : predictor, baby, menstruatie |  Facebook |

08/01/2008

Nog 7 keer slapen

sleeping_beauty

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nog 7 keer slapen en ik weet of ik zwanger ben. Mijn cyclus duurt 27 dagen en dat betekent dat als ik zondag (13/1) nog niet menstrueer, ik maandag een test kan doen.

 

Symptomen heb ik eigenlijk niet. Geen overgevoelige borsten, geen misselijkheid.

 

Het enige wat ik wel al een week heb zijn pijnen langs weerskanten in de onderbuik. Soms slechts 1 kant, dan weer beide zijden. Een beetje het gevoel net voor een menstruatie aanbreekt, maar het kan evengoed zijn omdat ik vlug geconstipeerd raak. En moe. Ik, de koningin van de marmotten, val niet meer als een blok in slaap, ik heb dwaze zinloze piekergedachten en ik raak maar niet uitgerust.

 

Moodswings heb ik aan de lopende band al neigt het meestal toch naar het negatieve. Huilen met diepe halen en snikken, mijn man heeft veel troostwerk met mij.

 

Nu is het dus even spannend, alhoewel ik niet al te hoopvol ben…

 

14:55 Écrit par Mom to be dans Baby | Lien permanent | Commentaires (0) | Tags : baby, zwanger, menstruatie |  Facebook |

04/01/2008

VRIJdagen

vruchtbaarheid_1

 

 

 

 

 

Op het stukje sex for life, kreeg ik een reactie die de nagel op de kop sloeg: vrijen om de dag verhoogt je kansen op een bevruchting.

 

Dat is helemaal waar. Immers, zaad heeft dan de beste (zwem)kwaliteit EN tegelijkertijd vermijd je met een dergelijke frequentie dat de gerijpte eicel afgestorven zou raken (de houdbaarheidsdatum ligt immers slechts tussen de 12 en 24u) zonder dat er spermacellen in de baarmoeder aanwezig zijn.

 

Een heel wetenschappelijke uitleg voor iets wat dan wel Moeders Natuur eigen hoogtechnobioologisch hoogstandje is, maar eigenlijk op een nogal rudimentaire daad berust.

 

Op 1 week tijd haalden we 4 sekspartijen. Dat is waanzinnig goed op zich, maar ronduit verbazingwekkend als ik bedenk dat we voorheen maximum 2 keer per maand haalden. Aanvankelijk was het wat georkestreerd allemaal, zo van: straks MOETEN we vrijen, maar het heeft voornamelijk voordelen. We hoeven niet te wachten tot we toevalligerwijs –wat zelden gebeurt- beiden op exact hetzelfde moment spontaan geil zijn. Neen, we weten wat er op het programma staat en daar houden we ons aan. Willens, nillens zou je kunnen denken, maar dat is niet het geval. Het is vooral willens’.

 

In tegenstelling tot vroeger worden aanrakingen niet als vrijblijvend geïnterpreteerd, maar als een duidelijke uitnodiging voor een potje vrijen. Ik denk dat we daar voorheen nogal voorzichtig in waren: heeft de ander wel net zoveel zin als ik? Van zodra mijn wederhelft niet enthousiast genoeg reageerde, staakte ik mijn avances en daar bleef het bij.

Nu ligt dat helemaal anders: er is een stuk schroom weggevallen, want we hebben een doel en een planning. Klinkt heel onromantisch, maar het werkt wat mij betreft voortreffelijk.

We betreurden beiden al een tijdje dat we zo weinig de liefde bedreven, en onze huidige sekskalender lijkt daar eindelijk een pasklare oplossing aan te bieden, althans wat mijzelf betreft.

Ik kijk enorm naar de vrijdagen uit, want de passie van in het begin is weer helemaal terug. Fysiek zijn de barrières aan het wegsmelten: ik kan me helemaal openstellen voor hem en hij reageert op dezelfde manier. Ik heb weer zin om me speciaal sexy op te tutten voor hem en hem te verleiden, misschien wel deels omdat ik weet dat dergelijke inspanningen voortaan geheid beloond worden met vrolijk vertier in bed, maar vooral omdat ik mij begeerd voel.

Intimiteit en erotische spanning blijven belangrijke peilers in een relatie.

 

Ik roep het op gezette tijden de liefde moeten bedrijven uit tot het meest gewenste neveneffect van het maken van een baby.

 

foetus111

13:56 Écrit par Mom to be dans Baby | Lien permanent | Commentaires (0) | Tags : baby, vrijen, vrijkalender, seks, frequentie |  Facebook |