26/02/2008

Angsten & bijgeloof

maternity

 

 

 

 

 

 

Het verlangen naar een baby –nu onmiddellijk- is weer in alle hevigheid opgestoken. En  ik ben zo bang dat het nooit zal lukken. Inmiddels zijn we een aantal maandjes bezig en een stemmetje diep in mij fluistert dat er iets mis is. Het is zo oneerlijk: we vrijen gefocust en we willen het zo graag, maar onze wens gaat maar niet in vervulling. Anderen worden ongepland zwanger of hebben meteen succes…

En dan die meiden die ostentatief pronken met hun zwangerschap. Soms zie ik er echt tegenop met sommigen van hen geconfronteerd te worden (vooral als ik ze al niet erg graag mag).

 

Tja zo af en toe moet het er toch eens uit, hoe erg ik er naar verlang. Ik betrap mezelf er zelfs op om al kleding te kopen die wat uitrekt en perfect zou spannen rond een mooi bol buikje.

Zolang ik maar niet helemaal gek word en me  gooi op mutsjes en sokjes van Prémaman.

Helaas ziet het er naar uit dat de volgende stap wordt. Ik heb trouwens reeds beslist dat ik alle babykleding volledig  in wit wil.

Ergens heb ik wel een rem: ik ben namelijk bang dat als ik ook maar 1 ding op voorhand zou kopen, dit een vloek op ons zou veroorzaken, wat heel vreemd is omdat ik absoluut areligieus ben. Gelukkig is er nog bijgeloof, denkt mijn man vast.

 

Ik heb overigens  lang getwijfeld om over onze kinderwens te schrijven (alweer uit angst om het daarmee te verbrodden), maar ik moest zo erg mijn ei kwijt, dat ik het er toch op gewaagd heb.

 

Misschien werkt het wel als iemand in cyberspace ook helpt meehopen, wie weet.

premaman_logo

 

17:01 Écrit par Mom to be dans Baby | Lien permanent | Commentaires (4) | Tags : baby, angst, kinderwens |  Facebook |

21/02/2008

Lucky numbers

Het is al geen makkie om de ovulatiedag te bepalen in een normale situatie, blijkt nu dat ik in totale tegenstelling tot wat ik al eeuwen loop te verkondigen, GEEN vaste cyclus heb. Dat verklaart natuurlijk een heleboel. Vooral bijvoorbeeld waarom ik dus sommige maanden, zogezegd ‘over tijd’ ben, en andere maanden dan weer 3 dagen te vroeg menstrueer.

Voorbij zijn de tijden waarop ik trots aan iedereen -die het wou horen- vertelde dat ik de 'klok’ kon gelijkzetten op mijn maandstonden.

Feit is dus dat ik schommel tussen de 26 en 29 (een enkele keer 30) dagen.

 

I have no clue whatsoever wanneer ik dus een eisprong mag verwachten.

 

Ik begin bijna te geloven dat zwanger raken evenzeer berust op puur toeval als de Lotto winnen…

 

41fCI9Eo1TL__BO2,204,203,200_PIsitb-dp-500-arrow,TopRight,45,-64_OU01_AA240_SH20_

 

16:43 Écrit par Mom to be dans Baby | Lien permanent | Commentaires (0) | Tags : vruchtbare periode, cyclus, menstruatie |  Facebook |

04/02/2008

De volgende ronde - Valentijn

Zondag en gisteren stoomde het weer in de slaapkamer. Mijn man lijkt de verhoogde vrijfrequentie wel te smaken en verbaasde mij dan ook aangenaam met zijn initiatief.

We hebben er geen probleem mee dat we –ook deels mijn foute berekening- niet gevrijd hebben op de meest vruchtbare dagen, ook al levert het niets op, het was bijzonder fijn om zo passioneel de liefde te bedrijven.

We hebben gemerkt dat eerder naar bed gaan ons voldoende energie geeft om nog een nummertje te maken, want als we beiden al half in slaap liggen voor de tv tot bijna middernacht zijn we dikwijls zo bekaf dat het een vervelend karwei lijkt.

 

Wat seksuologen adviseren: namelijk dat je niet altijd zin hoeft te hebben in vrijen om ‘goede seks te hebben, klopt volledig. Door huishoudelijke beslommeringen en na een lange werkdag ontbreekt het mij dikwijls aan een spontane ‘goesting’, maar gewoon beginnen kussen en elkaar strelen levert meestal na een kwartier toch opwinding en een vrijpartij op. Wil het na dat kwartier toch niet lukken, dan houden we er mee op. Dat was wat gebeurde op eisprongdag. Ik realiseerde mij plots dat mijn meeste vruchtbare dag daags ervoor was, wat mij even deed panikeren, maar ’s avonds konden we geen van beiden de ander meeslepen.

De kans op een bevruchting is dus quasi nihil, maar dat geeft me dan nog wat respijt voor later.

Wat wel vreemd is, is dat ik enorm veel pijn heb in mijn lendenen vandaag.  Het is bijna ondraaglijk

Momenteel ben ik overigens ook gezond aan het diëten, wat een eventuele zwangerschap hoogstwaarschijnlijk grondig zou verstoren. Ik hoop de extra kilo’s die ik nu meezeul te kunnen wegwerken, zodat ik -als het ons ooit meezit- na een (eventuele) bevalling niet nog eens het dubbele moet trachten af te vallen.

 

Na Valentijn zou in principe een nieuwe ronde moeten beginnen.

 

390177713_dbee75eee7

 

16:32 Écrit par Mom to be dans Baby | Lien permanent | Commentaires (0) | Tags : vruchtbare periode, seks, baby, dieet, vrijen, eisprong |  Facebook |