17/03/2008

Time out

Na een ellenlange cyclus van 33 dagen, waarbij ik al anderhalve week helse buikkrampen en ondraaglijk gespannen borsten had, brak mijn menstruatie toch door. Ik was 3 volle dagen over tijd en heb 2 dagen met licht bruinverlies gezeten, alvorens ‘de dam doorbrak’.  Zo lang heeft het nog nooit geduurd.

 

Op een gegeven moment twijfelde zelfs mijn man of ik dan toch niet zwanger zou zijn, doch driewerf helaas.

Wat mij vooral stoort is dat de periode vóór het aanbreken van mijn maandstonden, enorm pijnlijk is.

Ik heb er nu eventjes volledig genoeg van en heb besloten onszelf weer wat rust te geven alvorens ons in een nieuwe roetsjbaan van hoop, twijfel en bevruchtingspogingen te begeven.

 

Onze kinderwens wordt er niet kleiner om, maar het is moordend om telkens hoopvol te moeten afwachten zonder resultaat. Gericht vrijen is overigens in mijn geval (wegens die variabele lengte van mijn cyclus) vrijwel nutteloos, dus misschien is het nog zo gek niet om de dingen gewoon weer op hun beloop te laten.

Ik ga echt proberen om het los te laten en te genieten. Een maandje zonder voortplantingsstress, dus. Of dat hopen we toch…

629593_sleeping_baby

15:43 Écrit par Mom to be dans Baby | Lien permanent | Commentaires (1) | Tags : menstruatie, cyclus, baby, rustpauze, balen, kinderwens |  Facebook |

Commentaires

Enkele cijfers, zowel als steun, als als wake up-call: "De gemiddelde kans om zwanger te raken, is tot het dertigste jaar 15 procent per maand. Daarna neemt de maandelijkse kans af. Van alle vrouwen die proberen om zwanger te worden, is 30 procent binnen drie maanden in verwachting, 70 procent binnen een halfjaar en ruim 80 procent na een jaar. Na twee jaar is 90 procent zwanger. "
Dus het is misschien niet even zwaar gokken als bij de lotto, maar toch, de kans is klein om, zelfs als alles in orde is, zomaar zwanger te geraken!
Ik was bij mijn eerste dochter in ronde 4 zwanger, maar deze keer heeft het 8 (!) maanden geduurd! Verklaring, oorzaak? Geen idee. Bij de eerste gewoon meer geluk dan bij de 2de. Maar troost je, 1x je effectief zwanger bent, ben je dat lange proberen snel vergeten! Hopelijk lukt het jullie heel snel. Ik duim!

Écrit par : AV | 24/03/2008

Les commentaires sont fermés.