17/03/2008

Time out

Na een ellenlange cyclus van 33 dagen, waarbij ik al anderhalve week helse buikkrampen en ondraaglijk gespannen borsten had, brak mijn menstruatie toch door. Ik was 3 volle dagen over tijd en heb 2 dagen met licht bruinverlies gezeten, alvorens ‘de dam doorbrak’.  Zo lang heeft het nog nooit geduurd.

 

Op een gegeven moment twijfelde zelfs mijn man of ik dan toch niet zwanger zou zijn, doch driewerf helaas.

Wat mij vooral stoort is dat de periode vóór het aanbreken van mijn maandstonden, enorm pijnlijk is.

Ik heb er nu eventjes volledig genoeg van en heb besloten onszelf weer wat rust te geven alvorens ons in een nieuwe roetsjbaan van hoop, twijfel en bevruchtingspogingen te begeven.

 

Onze kinderwens wordt er niet kleiner om, maar het is moordend om telkens hoopvol te moeten afwachten zonder resultaat. Gericht vrijen is overigens in mijn geval (wegens die variabele lengte van mijn cyclus) vrijwel nutteloos, dus misschien is het nog zo gek niet om de dingen gewoon weer op hun beloop te laten.

Ik ga echt proberen om het los te laten en te genieten. Een maandje zonder voortplantingsstress, dus. Of dat hopen we toch…

629593_sleeping_baby

15:43 Écrit par Mom to be dans Baby | Lien permanent | Commentaires (1) | Tags : menstruatie, cyclus, baby, rustpauze, balen, kinderwens |  Facebook |

10/03/2008

Ongesteld ?!

Ik hoop dat bloggen me toelaat het eindelijk allemaal uit mijn hoofd te zetten voor de komende periode.

 

Met die rotcyclus van mij die zich weigert te laten vastpinnen op een vast aantal dagen, is het puur gissen naar het tijdstip waarop ik het maandverband weer zal moeten boven halen.

 

In een eerste scenario zou ik al even over tijd kunnen zijn. Echter, een even grote mogelijkheid bestaat erin dat er dit keer tussen 2 menstruaties in, 30 dagen verstrijken, zodat ik vandaag ongesteld zou moeten worden.

Behalve veel pijn in de lendenen -een fenomeen dat zich al bijna een week voordoet- is er echter nog geen bloedvlekje te bespeuren.

 

Het is ronduit frustrerend dat moeder Natuur zo met me solt. Ik laat me telkens verleiden tot een sprankel hoop - tegen beter weten in- om dan nadien weer met de harde feiten geconfronteerd te worden: weer niet zwanger. Dat gaat dan meestal gepaard met een diepe droefheid die uiteraard versterkt wordt door de bijzonder onaangename gemoedsgesteldheid die een menstruatie sowieso veroorzaakt.

Ik denk dat ik me deze avond zuchtend zal wentelen in de troost van mijn man zijn armen. In stilte lijden is meestal niet aan mij besteed, dus ik prijs mezelf ondanks mijn mentale onrust gelukkig met een wederhelft die mij een teder toevluchtsoord biedt.

 

 

menstruation

 

16:31 Écrit par Mom to be dans Baby | Lien permanent | Commentaires (0) | Tags : balen, cyclus, menstruatie, baby, zwanger |  Facebook |