30/06/2008

Uitgedoofd...

lichtje

 

 

 

 

 

Het sprankeltje licht en hoop aan de tunnel is quasi uitgedoofd. Sinds gisteren heb ik namelijk de zo gehate krampen die mijn menstruatie aankondigen. Zolang ik niets rozig zie verkleuren op het toiletpapier is er echter nog een mini waterkansje op een positieve mirakelwending. But who am I kidding?

Ik zou alles beter weer achter me laten… Verder gaan en uitkijken naar de volgende eisprong.

 

Ik zoek dan ook bewust naar zaken die mijn aandacht kunnen afleiden: de heropstart van mijn dieet, de afspraak in het UZ binnenkort, mijn 30ste verjaardag, een huwelijksfeest in september en dus de aankoop van een nieuwe outfit… Bezigheidstherapie noemen ze dat.

 

15:24 Écrit par Mom to be dans Algemeen | Lien permanent | Commentaires (1) | Tags : frustratie, baby, wanhoop, balen, menstruatie |  Facebook |

26/06/2008

Reikhalzen

Mijn gesprek met de ‘vrouwendokter’ verliep goed. Naast het gewone jaarlijkse uitstrijkje, deed ze ook een echo binnenin (tot net aan baarmoedermond). Alles zag er normaal uit, de eisprong had ik achter de rug en ik zat halfweg in de cyclus. Dat kwam allemaal overeen met wat ik dacht.

De dokter stelde voor om onmiddellijk alles te testen en geen tijd  te verliezen. Daarbij somde ze onmiddellijk op wat er moest gebeuren en zei ze dat er heel veel mogelijkheden waren om toch medisch in te grijpen voor je over moest gaan tot ivf, waarna ze wel zou moeten doorverwijzen. Omdat ze alles zo netjes had uitgelegd, begon ik bijna te twijfelen of ik eerst niet bij haar in behandeling zou gaan. Dat bleek nadien een beetje nutteloos aangezien we onze eerste afspraak in Jette volgende maand al hebben en ik daar toch alles opnieuw zou moeten over doen. Los van de extra kosten, zijn er fijnere ervaringen dan proefkonijn spelen, lijkt me.

 

Achteraf maakte ik me plots enorm zorgen over feit of dat bijkomende onderzoek geen gevaar zou betekenen voor een zwangerschap en of gynaecoloog kon zien op dat moment of er een bevruchting had plaatsgevonden. Het verlossende antwoord op beide prangende vragen bleek gelukkig een eenvoudige –maar oh zo gegeerde- neen te zijn. Thank god voor het informatietijdperk waar je via chat en internet met lotgenoten kan zaken uitwisselen. Geen vraag te dom voor die supermeiden. Vooral die ene speciale dame, waarmee ik toch zo’n beetje een speciale band heb ontwikkeld. Jawel, je weet wel wie je bent *knipoog*

 

De titel van dit stukje heet ‘reikhalzen’, want volgende week heb ik normaal mijn menstruatie en weet ik dus of we al dan niet zwanger zijn. Het zal zowat 1 van onze laatste volkomen natuurlijke pogingen worden, vermoed ik. Er is hoop, want we hebben heel voorbeeldig gevreeën. Een zwangerschapstest zal ik echter niet door voor 6 juli, want in geval mijn cyclus 30 dagen bedraagt, ben ik dan 3 dagen over tijd. In geval dit een kortere cyclus is (27) zit ik dan wel al aan bijna een week…

 

Het zal moeilijk zijn om mijn zenuwen onder bedwang te houden, maar om de één of andere reden gloeit er toch een lichtje in mij. Spannende dagen dus.

good-luck-bear

 

14:20 Écrit par Mom to be dans Algemeen | Lien permanent | Commentaires (3) | Tags : baby, hoop, zwangerschap, menstruatie, eisprong |  Facebook |

16/06/2008

Vernieuwde moed

 

 

pregnancy_portrait

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We gaan deze maand nog voluit voor oefenen op natuurlijke wijze. Het zal misschien 1 van de laatste maanden worden waarin we het ‘zonder hulp’ proberen. 

Deze week gaan we naar de gynaecoloog en over een maand hebben we onze allereerste afspraak in het fertiliteitcentrum. Ik heb geen idee of de gynaecoloog al iets zal kunnen onderzoeken, feit is dat we niet bij de pakken blijven zitten en ook zonder doorverwijzing al de stap gezet hebben naar medische bijstand door een gespecialiseerd ziekenhuis. 

 

Het klinkt misschien gek, maar de gedachte dat we zullen geholpen worden en eindelijk zullen weten of er al dan niet iets fout zit, is geruststellend.We hebben iets om naar uit te kijken en dat geeft ons de energie om alles op alles te zetten nu en dus volgen we een strikt schema van vrijen.

 

Mijn man staat echt helemaal op dezelfde lijn als ik en dat sterkt me alleen maar in de overtuiging dat we ook dit zullen overwinnen. Er wordt dus wat afgestoeid in ons huis deze week, en geloof het of niet: maar we genieten hier echt van.

tour_couple02