15/07/2008

Congrats

ROBOTS-BUILD-A-BABY-340

Verminderde fertiliteit creëert niet meteen een beeld van aangename verhaaltjes voor bij het slapengaan. Je leest en hoort veel ellende, kreten van wanhoop en onmacht zijn schering en inslag. Voor mij en mijn lotgenotes is het soms niet evident om ons niet te laten meeslepen in die spiraal van vruchteloze pogingen en hopeloze uitzichten. De waarheid ligt immers ergens in het midden.

 

‘Moeilijk gaat ook’ stelt een oud gezegde en dus kan moeilijk zwanger worden per definitie wel degelijk resulteren in een happy end of moet ik niet eerder zeggen een happy start ?

 

Zo las ik deze week bij een mannelijke medeblogger dat ze bij de derde poging geweldig goed nieuws kregen. Ze zijn zwanger !

 

pregnant

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fantastisch vind ik dat, in de eerste plaats en vooral voor hen, maar ook toch een beetje voor al die mama’s in spé die zo uitkijken naar dat bolle buikje.

Dat geeft ons moed, zorgt ervoor dat we de roze bril weer durven opzetten.

‘Moeilijk’ is niet gelijk aan ‘onmogelijk’. Dat mogen we nooit vergeten. Zolang ik niet weet of -en ik zet dus bewust niet ‘wat’ hier- er iets fout is en of we al dan niet eventueel kunnen behandeld worden, probeer ik dan ook hoopvol te blijven.

 

10:33 Écrit par Mom to be dans Algemeen | Lien permanent | Commentaires (1) |  Facebook |

Commentaires

Moeilijk gaat ook Moeilijk gaat inderdaad ook. Je weet, ik ben één van je lotgenoten, en het is vaak een spiraal van ontgoocheling, teleurstelling en wanhoop die elke keer groter worden.
Maar ik geloof ook nog in het gezegde "moeilijk gaat ook". Gelukkig maar!
Je hebt ook volledig gelijk dat het moed geeft als andere lotgenoten eindelijk het geluk mogen kennen waar wij ook naar verlangen. Je weet dan dat deze strijd niet voor niets is. Gelukkig dat ook hen kennen. Zij krijgen een plaatsje bij succesverhalen.
En mom to be, eens je weet of er iets mis is en wat kan dit ook weer hoop geven. Kijk maar naar mij. Ik weet nog niet alles maar wat ik weet geeft al een klein beetje meer hoop.

Écrit par : Bokje | 15/07/2008

Les commentaires sont fermés.