22/07/2008

Beetje blue

2234161958_d011f53549

 

 

De roze bril is ondertussen zo’n beetje een begrip geworden onder ons, mom 2 be’s, sinds ik er mee kwam aandraven.

Vorige week liep ik over van positivisme.. Ik kan niet ontkennen dat ik nog steeds hoop heb, het is wat vervelend dat ik net in de wachtweken-fase zit van deze cyclus want nu kan ik dus niets meer DOEN, de vruchtbare periode is voorbij, de nachtelijke intimiteiten mogen op een lager pitje worden geschroefd, er rest me nu alleen zo’n 14 dagen ‘uitkijken’ naar mijn maandstonden.

 

Dit weekend was zo geweldig geweest dat ik ook dacht dat ik de wereld aankon en dus trok ik goedgemutst naar een geboortefeestje. Het bewijst nog maar eens hoe mijn hersenen soms totaal niet werken en ik derhalve allesbehalve voorbereid was op wat de overrompeling van de eeuw door kleuters, peuters, borelingen, zwangere buiken moet geweest zijn. Allemaal mensen van onze leeftijd, zelfs nog net iets jonger, en IEDEREEN, behalve de verstokte vrijgezellen had een vervulde kinderwens. U mag dit nog eens herlezen en u afvragen of ik niet overdrijf. Het antwoord is helaas: NEEN.

1 truttebel die me anders totaal laat links liggen, maar zich in heel dat babykluwen angstvallig schuil hield in mijn buurt, probeerde een gesprek aan te knopen…

 Oef, gelukkig ben ik daar totàààààààààààl nog niet aan toe”, terwijl ze laatdunkend naar een blèrende peuter wees . Ik had uiteraard geen zin om het achterste van mijn tong te laten zien en knikte dan maar instemmend.

Hoe oud ben jij?”, vroeg het serpent.

30” antwoordde ik en ik voelde de bui al hangen.

Oh maar ik heb altijd gezegd vóór mijn dertigste ten laatste zwanger hoor. En ik heb wel nog zeeën van tijd, ik word immers pas 29 eind dit jaar !

Wat een loeder, hoe durfde ze te doen alsof ik een bejaarde oma was met uitgedroogde eierstokken ! Ik stuurde haar een bliksemende blik toe en draaide me ostentatief om, onderwijl loeihard aan het wensen dat ze ook ooit zou ervaren hoe anderen haar bloedend moederhart vertrappelden.

Ik ga mijn man gaan zoeken”, probeerde ze zich uit de situatie redden.

Doe dat vooral” , zei ik vals, “Hij zal je gezelschap waarschijnlijk zeker missen”, voegde ik er cynisch aan toe.

 

Ik zag er ook een studiegenoot terug die al een jongetje van anderhalf en een klein meisje van een paar maanden op de arm hield..dat stak immens.

 

Wat leuk had moeten worden, was een echte marteling. Mijn man zag het en toen ik vroeg om naar huis te gaan, ging hij daar gelukkig vlug op in.

 

Nu eerst maandstonden (of niet, we duimen!), dan testen en 8 september resultaten. Daar ga ik me op vastpinnen nu…

 

14:19 Écrit par Mom to be dans Baby | Lien permanent | Commentaires (5) | Tags : frustratie, baby, hoop, roze bril |  Facebook |

Commentaires

i see ik heb ook een dip,daar waar ik normaalgezien niet kapot te krijgen ben,steekt het pessimisme de kop op.Die verdomde wachtweken ook hé.Maar kop op meid,laten we da roze ding weer op onze neus zetten!

Écrit par : Peggy | 22/07/2008

Ik wens het niemand toe te wachten zoals wij dat doen, maar toch kan ik tegen zo'n serpent dan ook niet zeggen 'ik hoop dat het lukt'.

Heb ook zo'n weekend achter de rug waar je je af en toe afvraagt hoe het kan. Een nichtje is weg bij haar partner en vraagt haar moeder haar kind van 2 op te voeden, omdat zij het niet "kan". Ze wil opnieuw uitgaan en van het leven genieten... Maakt me best wel boos - en dan stel ik me echt wel de vraag 'Waarom zij en ik niet?'

Blijven hopen!


Écrit par : Annchen | 22/07/2008

emo buien ik lees net jouw link "sneeuwmama in spe" en begin prompt te janken...dat die regels er maar snel zijn,zodat ik mezelf weer eens wat kan opkrikken...
bedankt,meid voor de link :-)

Écrit par : Peggy | 23/07/2008

De roze bril kan in één ruk van je neus worden gesmeten. De ene moment kan je zo happy zijn en idd denken nu kan ik alles aan. En plots, door soms een klein onnozelheid (zoals bij mij het geval was), kan je weer bij wijze van spreken in een hoekje liggen wenen. De traantjes zijn dan dichterbij dan de lach. Verschrikkelijk, die emotionele ups en downs. En jammer genoeg hebben we meer downs dan ups.
Ik voel ook dat het steeds moeilijker wordt om op te boksen tegen de "wanneer beginnen jullie aan kinderen"-vragen. Het wordt steeds moeilijker om er nonchalant mee om te springen. Het snijdt ook steeds dieper in je vel. Het doet steeds een beetje meer pijn. En vooral als ze dan je leeftijd eraan koppelen. Oei, toch al bijna dertig. Verschrikkelijk.

Écrit par : Bokje | 23/07/2008

stokje ik heb een stokje voor jou op mijn blog staan,kom je het halen?groetjes en proficiat!

Écrit par : Peggy | 26/07/2008

Les commentaires sont fermés.