30/07/2008

De Landing

RussianCollection_Main
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Russen zullen gaan landen. Deze morgen zag ik de eerste bruinroze tekenen op het maagdelijk witte toiletpapiertje. Alleszins is er nu geen twijfel meer, ik ben niet zwanger !

Dat betekent dan ook dat ik nog voor deze week een afspraak heb kunnen vastleggen voor mijn echo op dag 3.

Ondergetekende zal dan ook met gespreide beentjes op de tafel moeten. Uiteraard voel ik tijdens deze periode allesbehalve een diva, dus elke medisch check-up (ik zeg maar wat bv aan de borsten) zou ik al minder fijn vinden, laat staan dat ik allesbehalve uitkijk naar onderzoeken down under. Het belooft een bloedig boeltje te worden..  Alleszins zal ik toch een lang T-shirt meedoen, dat mijn blote kont op zijn minst toch bedekt is terwijl ik naar de ligstoel stap. Als er dan al druppeltjes vallen dan ga ik proberen me daarin niet al te druk te maken.

Het is toch niet evident hoor, dat ze net op die meest delicate dagen, dààr naar moeten gaan kijken. Maar ik veronderstel dat de inbreuken op mijn/onze privacy alleen maar zullen toenemen. Eens je je lichaam aan de wetenschap toevertrouwt, moet je uiteraard ook een stukje schaamte overwinnen of opzij zetten.

Ook mijn man blijft niet gespaard. Hij mag netjes in een potje mikken. Hij schijnt daar minder last mee te hebben. Zolang het maar geen bloedprikken zijn *ahum*(zie ervaring vorige keer ) is het voor hem al goed.

Aanvankelijk had ik een afspraak laten vastleggen op vrijdagmorgen, zodat ik samen met mijn man naar het UZ kon. Helaas ben ik er inmiddels achter dat DAG 1 samenvalt met de dag waarop je al van ’s morgens bloedt. Indien de dam dus pas morgen rond de middag breekt, zou de eerste dag = vrijdag zijn en derhalve zondag= dag 3.

Ik ben dus weer te vlug geweest. Toen ik zopas ging controleren op het toilet was er ondertussen ook al geen sprake meer van spotting, dus for all I know kan het nog een paar dagen duren vooraleer ik eindelijk echt kan zeggen: ik menstrueer. Dat zou dan wel de eerste keer zijn in 14 maanden dat ik 2 lange cycli na elkaar heb. Afwachten geblazen, weeral!

 

UPDATE: de bloedingen zijn een feit! Maandag om 9u mag ik op echo.

16:00 Écrit par Mom to be dans Baby | Lien permanent | Commentaires (3) | Tags : frustratie, onderzoek, menstruatie |  Facebook |

Commentaires

aarhg vervelend want het kan ook iets anders zijn..know the feeling maar blijf desondanks duimen,meid!

Écrit par : Peggy | 31/07/2008

Lichaamsfrustratie Ik behoor tot het selecte groepje die weet hoe je je nu voelt. Super rot. En ja, het is allesbehalve prettig dat ze net dan naar beneden moet kijken. Maar hou in je hoofd op dat moment dat zij dit gewoon zijn. Er passeren zoveel mensen die dit ook ondergaan. Ik weet het gaat niet om hoe zij zich voelen hé, maar om hoe jij je voelt. Maar dat kan toch helpen je beschaamd gevoel een beetje weg te doen ebben.
Pff en ja je lichaam houdt je altijd maar meer voor de gek hé. Of lijkt het alleen maar zo? Er schijnt wel zo een psychosomatisch effect te zijn. Hoe meer je erop gefocust geraakt hoe langer ze wegblijven. Ik denk dat ik daardoor ook eens aan een cyclus van 35 dagen ben geraakt. Pfff rotlichaam soms hé.

Écrit par : Bokje | 31/07/2008

Hey,

Ik kan er ook al over meespreken, het is inderdaad allesbehalve leuk als je daar moet gaan liggen... Bij mij waren ze héél vriendelijk, en ik werd meteen op mijn gemak gesteld. 't Is te zeggen, voor zover je daar "op je gemak" kan liggen hé, in die periode. De echografisten weten hoe je je voelt, dus ze houden er echt wel rekening mee hoor! Veel succes morgen!!!

Écrit par : Ikke26 | 03/08/2008

Les commentaires sont fermés.