30/07/2008

De Landing

RussianCollection_Main
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Russen zullen gaan landen. Deze morgen zag ik de eerste bruinroze tekenen op het maagdelijk witte toiletpapiertje. Alleszins is er nu geen twijfel meer, ik ben niet zwanger !

Dat betekent dan ook dat ik nog voor deze week een afspraak heb kunnen vastleggen voor mijn echo op dag 3.

Ondergetekende zal dan ook met gespreide beentjes op de tafel moeten. Uiteraard voel ik tijdens deze periode allesbehalve een diva, dus elke medisch check-up (ik zeg maar wat bv aan de borsten) zou ik al minder fijn vinden, laat staan dat ik allesbehalve uitkijk naar onderzoeken down under. Het belooft een bloedig boeltje te worden..  Alleszins zal ik toch een lang T-shirt meedoen, dat mijn blote kont op zijn minst toch bedekt is terwijl ik naar de ligstoel stap. Als er dan al druppeltjes vallen dan ga ik proberen me daarin niet al te druk te maken.

Het is toch niet evident hoor, dat ze net op die meest delicate dagen, dààr naar moeten gaan kijken. Maar ik veronderstel dat de inbreuken op mijn/onze privacy alleen maar zullen toenemen. Eens je je lichaam aan de wetenschap toevertrouwt, moet je uiteraard ook een stukje schaamte overwinnen of opzij zetten.

Ook mijn man blijft niet gespaard. Hij mag netjes in een potje mikken. Hij schijnt daar minder last mee te hebben. Zolang het maar geen bloedprikken zijn *ahum*(zie ervaring vorige keer ) is het voor hem al goed.

Aanvankelijk had ik een afspraak laten vastleggen op vrijdagmorgen, zodat ik samen met mijn man naar het UZ kon. Helaas ben ik er inmiddels achter dat DAG 1 samenvalt met de dag waarop je al van ’s morgens bloedt. Indien de dam dus pas morgen rond de middag breekt, zou de eerste dag = vrijdag zijn en derhalve zondag= dag 3.

Ik ben dus weer te vlug geweest. Toen ik zopas ging controleren op het toilet was er ondertussen ook al geen sprake meer van spotting, dus for all I know kan het nog een paar dagen duren vooraleer ik eindelijk echt kan zeggen: ik menstrueer. Dat zou dan wel de eerste keer zijn in 14 maanden dat ik 2 lange cycli na elkaar heb. Afwachten geblazen, weeral!

 

UPDATE: de bloedingen zijn een feit! Maandag om 9u mag ik op echo.

16:00 Écrit par Mom to be dans Baby | Lien permanent | Commentaires (3) | Tags : frustratie, onderzoek, menstruatie |  Facebook |

28/07/2008

And THE NOMINEES are...

Welaan, genomineerd zeg, tot 2-maal toe!. Mijn blogje?

Wie mijn favorieten zijn is niet zo moeilijk achterhaalbaar, ze staan allemaal al in mijn favoriete links. Ik heb me bewust beperkt tot parents to be’s, ik vind dat ze allemaal in de bloemetjes eens mogen gezet worden, we hebben het al hard genoeg te verduren.

 

dyn002_original_193_118_pjpeg_2624212_8d5f700503c3fe30697d02706f282b5a

 

 

 


Zeker op 1: Bokje. Mijn lieve lotgenote met wie Ik me enorm verwant voel. Diegene met wie ik het meeste deel en op heel korte tijd ben gaan vertrouwen. Als ze onderzoek moet ondergaan bv, loop ik zenuwachtig te duimen alsof het mijn bloedeigen zusje is. Ze schrijft dan ook nog eens goed, wat het zeer aangenaam vertoeven maakt op haar blog.

Ei zoekt zaadje, een blog die toebehoort aan een dame die ongelooflijk goed is met woorden op een eerlijke onverbloemde manier. Ze staat mijlenver van waar ik me nu bevind, en toch las ik met veel leeshonger van naaldje tot draadje haar verhaal. Een verhaal dat ik herken, gevoelens die ik ook beleef…

Een Sneeuwkoningin vertelt, zonder omwegen, haar hart uitstort…Haar kinderwens is onvervuld tot nu toe en ze analyseert soms pijnlijk scherp de relatie met haar partner.

Het verlangen naar een baby is universeel. Op First comes Love vertelt een Amerikaanse over haar wedervaren in de medische mallemolen.  Ze doet het op een grappige manier, wat een verademing is met deze toch al zwaarbeladen problematiek.

De uitzondering op de regel: een man die blogt over moeilijk zwanger raken. Gelukkig een story met een happy start, aangezien hij recent na een derde IVF-poging kreeg te horen dat hij papa wordt. Geweldig om het allemaal eens te lezen vanuit het perspectief van een vent.

Annchen test verschillende dingen uit. Sommige met een alternatief tintje, maar als je daarvoor open staat kan dit uiteraard het verschil maken.

Zij wil ook heel graag een kindje kopen. Ze is pas recent begonnen met schrijven en hoopt anderen te helpen met haar verhaal…

De spelregels:

1.      De winnaars mogen het logo plaatsen

2.      Plaats een link naar degene van wie je de Award hebt gekregen

3.      Stuur de Award naar tenminste 7 andere bloggers, die door hun actualiteit, thema's en designs opvallen

4.      Zet de links van deze sites op je blog

5.      Laat een berichtje achter op de betreffende blog

12:51 Écrit par Mom to be dans Algemeen | Lien permanent | Commentaires (3) |  Facebook |

Rood

decoration

 

 

 

 

  

 

Ondanks de hoopvolle wachtweken, lijk ik af te stevenen op een menstruatie. De krampen zijn voelbaar, nog geen spotting, maar ik denk dat de Russen onherroepelijk in aantocht zijn.

Verdorie toch, het had zo mooi kunnen zijn…

Nu kan het niet snel genoeg gaan: ik wil bloed zien, en gauw! Zo kan ik vlug een afspraak maken voor de echo en het zaadstaal.

Ik vraag me af of we de volgende cyclus in augustus zullen benutten? Immers, begin september zouden we al de testresultaten kennen… Grondig heb ik daar nog niet over nagedacht om eerlijk te zijn. Het klinkt wel aanlokkelijk: een maandje rust, daar valt wel iets voor te zeggen. Anderzijds: elke poging is nu een kanshebber. We leven namelijk momenteel in zalige? onwetendheid (of er al dan niet iets mis is), dus hopen we uiteraard nog steeds op een volkomen natuurlijke zwangerschap.

Wat denken jullie?

decoration

 

 

10:41 Écrit par Mom to be dans Baby | Lien permanent | Commentaires (3) | Tags : baby, hoop, wanhoop, menstruatie |  Facebook |