24/09/2008

Frozen

3245650_bf51a77e61

 

 

Alles staat stil. Ik zit in de wachtweken en ik heb een ernstig vermoeden dat mijn regels op komst zijn. De weegschaal klimt immers de laatste dagen gestaag omhoog.. Ik voel ook lichte krampen op de achtergrond die typerend zijn.

Mijn leven is druk nu:  elke avond heb ik wel een verplichting of afspraak. Alles raast in een rotvaart voorbij, behalve het babygedoe. Dat beweegt niet, is het bevroren punt in de mallemolen waar ik volledig in opga. Maar het is niet meer het spilpunt van alles.

De afgelopen tijd was ik er minder mee bezig. Bewust ook. Even valt de behoefte om verteerd te worden door onze kinderwens weg.

Sommige momenten echter, zoals nu, betrap ik mezelf erop dat het niet allemaal pais en vree is in mijn onderbewustzijn: "Gaan de Russen komen?

Heel even voel ik dan een opstoot van zenuwen en ongeduld, want een lange cyclus laat slechts een test toe op 1 oktober. Nog een hele week, terwijl de eerst mogelijke NOD deze week al verstrijkt (20/09 in een vroege cyclus). Zucht. Helemaal vrij van babystress ben ik dus niet.

Het feit dat ik een HSG moet ondergaan vóór de mogelijke opstart van IUI, heeft roet in het eten gegooid. Toch heb ik het vrij vlug aanvaard eigenlijk, dat mijn ‘planning’ in de war werd gebracht.  Wat moet ik ook anders? Heeft het zin om mezelf tot begin november gek te maken, want eerder kan een inseminatie niet plaatsvinden…

Dus ik berust en ik probeer tot rust te komen wat het ‘zwanger raken’ betreft.

Het zou me echter niet verbazen als hier binnen enkele dagen de rode vlag uithangt.

Nu ja dan kan mijn HSG tenminste op de geplande datum (01/10) doorgaan... Immers, als mijn menstruatie wat langer uitblijft, zal ik hemel en aarde moeten bewegen om de baarmoederfoto een week te verplaatsen of ik verlies al voor de tweede keer een kostbare maand tijd. Dergelijk uitstel zou me heel erg tegen de borst stuiten, maar alweer probeer ik me daar op voorhand zo min mogelijk (nodeloos) druk in te maken.

Morgen ons eerste gesprek met de counsellor. Mijn vragenlijstje is vrij kort, maar ik ga echt met de gedachte dat IUI kan, dus over andere behandelingen (waar ik vooral in eerste instantie vragen over had) ga ik niet proberen uit te weiden.

To be continued.

 

15:43 Écrit par Mom to be dans Baby | Lien permanent | Commentaires (2) | Tags : baby, menstruatie, crg, hsg |  Facebook |

Commentaires

That's the spirit. Verder gaan met je leven, de kinderwens een beetje naar de achtergrond dringen.
Het is niet altijd even gemakkelijk, maar zolang je leven niet alleen meer draait rond het al dan niet zwanger worden, kan je meer van het leven genieten. En dat hebben we allemaal nodig hé!
Groetjes!

Écrit par : Sterretje | 25/09/2008

Druk ... maar niet druk om zwanger worden Liefste M2B,

Blij ben ik te lezen dat je er ook "minder" mee bezig bent. Natuurlijk kunnen we het niet volledig laten varen. Maar als het al niet ons leven beheerst zijn we goed bezig. Mij lukt het behoorlijk goed. Doe ook zo verder. Ooit lopen we samen met een dikke buik rond, dat is mijn vurigste wens.

Écrit par : Bokje | 26/09/2008

Les commentaires sont fermés.