26/09/2008

Meeting the counsellor

decoration

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor de eerste maal naar het CRG zonder zenuwen. Dit ging immers om een afspraak waar vooral informatie zou worden gegeven over de voorgestelde behandeling (IUI).

 

We troffen het met een ervaren dame die de ideale combinatie vormde van luisterbereidheid, meeleven en een hoog ‘niet rond de pot draaien gehalte’. Antwoorden die to the point waren, absolute eerlijkheid en toch ook een zachte blik in de ogen die me een warm gevoel van vertrouwen en steun gaf.

 

De uitleg van de behandeling was helder en duidelijk. Mijn bijkomende vragen werden vlot beantwoord.

 

Zelfs op mijn opmerking over de noodzaak van een HSG en de onverwachte vraag van de Dr. rond "vele"  relaties, ging ze dieper in. Ze legde ze uit dat de fertiliteitstarts een HSG in principe pas voorstelt nà 3 vruchteloze inseminaties, tenzij er een mogelijkheid is op infectie van de eileiders en statistisch gezien wordt de kans uiteraard groter naargelang het aantal partners groeit. Echter het aantal dat zij als normaal (en dus niet VEEL) bestempelde lag gelijk met mijn persoonlijke ‘score’. Toch leek het haar beter geen 3 maanden te verspillen om dan nadien als er dan toch een HSG werd genomen, misschien te moeten constateren dat IUI geen zwangerschap zou kunnen opleveren. Uiteindelijk lopen sommige vrouwen infecties op bij hun eerste en enige partner ook, “een penis is niet steriel hoorl” zei ze en dat ontlokte ons beiden een glimlach. Ze gaf bovendien grif toe dat de Dr. deze delicate kwestie wat tactvoller had kunnen aanbrengen.

 

Toen de counsellor vroeg wanneer mijn HSG gepland stond en ze keek naar mijn gemiddelde cycluslengte, stelde ze vast dat deze niet zou kunnen doorgaan omdat dit zou samenvallen met mijn menstruatie. Dat was zeer onaangenaam nieuws, want toen ze radiologie belde, bleek er voor de daaropvolgende week geen enkele afspraak meer vrij te zijn.

Enige optie was dus om het via het ziekenhuis in onze regio te proberen en mijn ‘lokale’ gynaecoloog. Het probleem was echter dat mijn normale gyn zelf een behandeling had voorgesteld en vruchtbaarheidstesten en ik nog niet verteld had dat ik rechtsreeks naar het CRG gestapt was. Daar liep ik dus enorm over te stressen tot gisteren kort na de middag een primeur plaatsvond: ik begon te bloeden. Mijn eerste cyclus die maar 25 dagen lang was, want voorheen had ik slechts eenmaal in een jaar tijd eentje van 26 gehad.

Ik was echt blij, zelf geen steekje van teleurstelling dat ik niet zwanger was (heel vreemd want mijn man noemde het een geluk bij een ongeluk).

 

Dus mijn HSG gaat door zoals oorspronkelijk gepland: woensdag 1 oktober. Ik heb het niet helemaal uitgezocht, maar ik vermoed dat het doorspuiten van de eileiders met contravloeistof geen gunstig effect zal hebben op onze conceptiekansen deze maand. Ik denk dat we de hele sex for life-procedure dus maar eens een keertje overslaan. Spontaan kunnen vrijen: het lijkt een eeuwigheid geleden..

16:37 Écrit par Mom to be dans Baby | Lien permanent | Commentaires (2) | Tags : vrijen, iui, hsg, crg |  Facebook |

Commentaires

Sex for fun Leuk dat je de regels ziet als een opluchting en niet als een teleurstelling. Zo zie je maar hoe je houding verandert hé, door een stom onderzoek (dat toch al niet aangenaam en je niet nodig zou hebben indien je wel zwanger was). Maar nu heb je ook rust, rust de komende maand. Rust die je goed zal doen. Enjoy!

Écrit par : Bokje | 26/09/2008

Hey Mom to Be!

Even een berichtje laten om te laten weten dat ik EINDELIJK weer geblogd heb...

Ik ben blij voor je dat het onderzoek toch kan doorgaan op 1/10!!! Mijn duimen staan alvast voor je omhoog!
En inderdaad, geniet maar van die maand die je nog hebt, het doet goed om 'tussendoor' te ontspannen en even je eigen leven terug op te pakken!

Écrit par : Ikke26 | 27/09/2008

Les commentaires sont fermés.