26/10/2008

Startschot: IUI n° 1

Eindelijk na alle onderzoeken komt het ervan:  we krijgen medische hulp. Niets spectaculairs, het worden immers  ‘maar’ kunstmatige inseminaties… Al is dit voor ons toch een belangrijke stap.

Gisteren mocht ik een bloedprik laten afnemen op dag 3. Ik heb er lang moeten op wachten en dacht even dat het nooit zou komen toen ik geen verbinding kreeg bij het CRG, maar eindelijk omstreeks 19u45 kreeg ik het verlossende telefoontje (net zoals een anonieme dame van een andere afdeling van het UZ me had verzekerd).

Het was vertederend hoe ook mijn man een tikje gespannen rondliep en er nadien zorgvuldig op toezag dat ik mijn clomidpilletje inslikte. Vanmorgen kwam hij overigens aandraven met het feit dat ik me niet mocht vergissen door het winteruur en de hormonen dus een uur eerder zou moeten innemen.Tijdens het fameuze telefoontje wou de persoon aan de andere kant van de lijn meteen een afspraak maken voor een echo op dag 12, wat ik beleefd weigerde aangezien ik zelf al een datum had geprikt op dag 11, zoals de counsellor me had uitgelegd. Vreemd dat de dame aan de andere kant van de lijn meteen toegaf dat dag 11 inderdaad ‘veiliger’ zou zijn. Waarom haalde ze dan in godsnaam dag 12 aan?  Omdat dag 12 gemakkelijker viel (maandag) dan dag 11 (zondag) misschien?

 

 Mijn cyclussen hebben dan wel gemiddeld een duur van 28 dagen, de laatste 2 maanden kwamen de Russen telkens al na 25 dagen…

Ook vrij uitzonderlijk is dat ik na de inseminatie geen utrogestan nodig heb, blijkbaar moet ik mijn wachtweken dus hormonenvrij doorbrengen en dat ga ik toch voor alle zekerheid nog eens navragen.

First things first, eerst de echo op dag 11, zondag 2 november a.s., en dan zien we verder.  Ik beschouw dit als een 'testrun', maar er is wel degelijk hoop...

 

 

decoration

 

15:25 Écrit par Mom to be dans Baby | Lien permanent | Commentaires (2) | Tags : baby, hoop, iui, crg |  Facebook |

Commentaires

Hey mom,
Het wordt allemaal heel concreet nu hé. Best wel spannende tijden.
Utrogestan wordt inderdaad niet altijd voorgeschreven, moet je misschien progynova innemen ofzo?
Als je twijfelt, gewoon bellen naar het centrum en vragen.
Succes!!

Écrit par : Sterretje | 27/10/2008

Hop ... ... naar de eerste IUI. Je weet mijn vurigste wens hé. Jij nu deze ronde direct zwanger en ik deze tweede ronde. Daar droom ik van: samen een dikke buik.

Duimen staan hier hoog in de lucht!

Écrit par : Bokje | 29/10/2008

Les commentaires sont fermés.