04/11/2008

IUI n° 1

eicel2
Net iets te laat wegens file arriveerden we deze morgen op +2 van het UZ Brussel. Mijn man begaf zich onmiddellijk naar de afdeling andrologie om zijn zaad te doneren. Luttele minuten later kwam hij alweer terug aangelopen met een trotse blik op zijn gezicht: piece of cake zei hij fier.

De verpleegkundige deelde 2 uur later mee dat het inderdaad een geschikt zaadstaal was, zeer beweeglijk en echt goed,veel meer dan nodig voor een succesvolle inseminatie.

Ik was bang voor alweer een probleem met de katheter en legde haar dan ook kort mijn wedervaren uit bij het HSG. De counsellor stelde vast en beaamde dat ik een smalle baarmoederhals had, maar ze vroeg me om te hoesten en toen ging het plots wel. Een grote opluchting. Het voelde wel even vreemd toen ze het sperma opspoot, maar ik was vooral blij dat het allemaal vlot was gegaan. Nog voor ze de kamer uitliep wenste de verpleegster me succes en zei nog dat ik veel kans maakte. Ik trok een beetje een vreemd gezicht waarna ze eraan toevoegde: maar ja de natuur hè… Inderdaad ja, dat vat het mooi samen!

10 minuutjes later, waarbij ik tijdens de noodzakelijke rustpauze eventjes over mijn onderbuik wreef en zacht ‘goed zwemmen, hoor’ fluisterde, was het allemaal achter de rug.

Ik had uiteraard weer geluk dat mijn supportersclub tijd voor me had gemaakt om nog even bij te kletsen en na een warme chocolademelk, ging ik dan ook goedgemutst terug naar het werk.

 Zoals ik al aangaf: ik ben vrij hoopvol. Ik hoop dat ik positief en kalm kan blijven, ergens is de gedachte dat het nog 2 weken zal duren eer ik meer weet ook geruststellend. Ik hoef me geen zorgen te maken nu en ik kan gewoon genieten van het feit dat de eerste IUI vlekkeloos is verlopen.

Ongetwijfeld zal ik mezelf voorbereiden op ene eventuele teleurstelling zodra het einde van de wachtweken nadert. Maar ondertussen ga ik gewoon lekker mijn roze bril opzetten.

pink-glasses

16:28 Écrit par Mom to be dans Baby | Lien permanent | Commentaires (4) | Tags : baby, hoop, roze bril, iui, crg |  Facebook |

Commentaires

Hey Mom to be,

Ik duim mee voor je dat je inderdaad veel kans maakt, en dat je die roze bril hééél lang op je neus kan zetten!!!
Dikke knuffel,
Ikke.

Écrit par : Ikke26 | 05/11/2008

IUI n° 1 en onmiddellijk de laatste Liefste Momke,

De eerste IUI is goed verlopen. Ik ben blij te lezen dat je je roze bril aan hebt. Hou ze maar goed vastgekleefd op je neus. Je mag gerust hoop hebben. We gaan ervoor. De eerste en onmiddellijk de laate IUI!!! Veel succes, meid. Mijn duimpkes staan hier omhoog voor je.

Liefs

Écrit par : Bokje | 06/11/2008

Heel veel succes met de wachtweken! We gaan eigenlijk zowat gelijk op he! Ik heb maandag de terugplaatsing gehad en jij dinsdag je IUI!!

Op naar 2 positieve zwangerschapstesten binnenkort!!

Écrit par : Elke | 06/11/2008

Hey mom,

lukt het wachten nog een beetje? Ik hoop echt dat ik hier volgende week goed nieuws mag lezen.
Heeeeeel veel succes en mijn duimen staan nog omhoog!
Groetjes

Écrit par : Sterretje | 16/11/2008

Les commentaires sont fermés.