18/11/2008

Grote dag der resultaten

blooddonor

5u00: de wekker loopt onmenselijk vroeg af. Onderweg hebben we vertraagd verkeer en dat al vanaf 6u ’s morgens, ongelooflijk!

 

06u40: aankomst op de eerste verdieping CRG, er is reeds 1 wachtende voor mij.

 

7u05: er is blijkbaar een nieuwe procedure ingevoerd, de formulieren VOOR KI en NA KI zijn niet meer nodig, alle onderzoeken worden rechtstreeks via de computer aangevraagd. Raar maar waar, maar dit zorgt ervoor dat alles langer duurt dan vroeger en dat ze nu met 2 moeten zijn.

De verpleegster zoekt op beide armen verwoed naar een ader, maar laat uiteindelijk de andere dame het werk doen. Met de naald in mijn arm peutert deze pijnlijk in het rond tot ze eindelijk bloed kan aftappen. Het is ruim 7u20 vooraleer ik buiten ben.

 

Onderweg heb ik lage rugpijn en menstruatiepijn. Een mengeling van hoop en ‘je moet jezelf niets wijsmaken’ maakt zich van me meester. Net op de valreep arriveer ik tijdig op het werk.

  

8u30: papierloeren op het toilet, mijn nieuwe hobby…  Ik heb veel slijmverlies en ik meen een lichte verkleuring op te merken.” Dat was het dan”, denk ik bij mezelf, “op naar de volgende.” De teerling is geworpen ?! Of wordt het toch nog in spanning het telefoontje van patiëntenmonitoring afwachten met de definitieve bevestiging?

 

Wordt vervolgd. 

 

Update

14u: er was hiernet al bloed te zien, dus het is duidelijk: ik ben NIET zwanger.

 

16u59: een gemiste oproep van het CRG op mijn gsm. Ik stond net in de lift buiten bereik.

 

Ik bel onmiddellijk terug en krijg vrij vlug iemand aan de lijn. Ze neemt er mijn dossier bij en vraagt onmiddellijk : “Is dit dag 3? Ik vind dit een vreemde vraag aangezien ze toch duidelijk aan het aanvraagformulier kan zien dat het een onderzoek nà inseminatie is en antwoord dan ook in die zin. “Heeft u al bloedingen”,vervolgt ze? Waarop ik bevestig dat ik dacht dat ze zouden beginnen. Heel formeel zegt ze: “Ja, want het HCG is negatief.”

Om mijn onwennigheid te maskeren antwoord ik dan maar stoer dat het te verwachten was.

Waren heel die inleiding en eigenaardige vragen een manier om de pil te verzachten? Ik weet het niet, maar alleszins vond ik dit allesbehalve een medelevende boodschap. Uiteraard weet je al hoe laat het is als ze bij het begin van het gesprek vragen of je op dag 3 zit.

Misschien waren mijn hormoonwaarden dermate duidelijk dat het bijna niet anders kon dan dat ik zelf al weet zou hebben van de mislukking, maar alleszins had ik toch iets meer tact verwacht. Stel nu dat ik totaal nog niets van bruinverlies had gehad, enkel krampen (waarvan iedereen me op het hart drukte dat dat ook zwangerschapstekenen konden zijn), dan verkies ik toch eerder dat ze openen met “het spijt me mevrouw maar u bent niet zwanger”, in plaats van je via een doorzichtige omweg zelf het antwoord te doen raden. All and all, het was geen grote schok. Misshcien komt die nog, maar eigenlijk ben ik al terug gefocust op IUI n°2.

 

132904941v14_150x150_Front_Color-Black

 

09:55 Écrit par Mom to be dans Baby | Lien permanent | Commentaires (3) | Tags : baby, menstruatie, resultaten, iui, crg |  Facebook |

Commentaires

Awful day THE awful day: de dag van de resultaten. Vreselijk gewoon. En ik die dacht dat je ervan verlost zou zijn omdat je regels al zouden doorkomen zonder die verdomde Utrogestan. Of of of ... moet je deze dag door omdat je positief nieuws moet krijgen? Daar ga ik voor. Mijn duimen staan super omhoog voor je!

Écrit par : Bokje | 18/11/2008

Lieve mom to be,
Pfff, is niet echt een handige manier om het toch al zo'n nare nieuws over te brengen....
Goed van je dat je alweer vooruit kijkt!

Dank je dat je berichtje op mijn weblog hebt achtergelaten!
Wat je zei op mijn blog, ja heb al wat nare reacties gehad hoor. De irritantste vind ik nog steeds: "[u]Ik[/u] heb er een goed gevoel over"
Aaaahhhh!!! Daar heb ik zo weinig aan, mijn gevoel wordt ontkend en genegeerd en wie ben jij dat je de toekomst kunt voorspellen. Maar goed, als mensen het weten, heb ik tenminste ook een soort van "het recht" om boos op ze te zijn en kan ik er ook wat van zeggen. En tot nu toe zijn de reacties toch vooral lief en meelevend.

Ik zal hier nog 's vaker langskomen....

Écrit par : doremi | 19/11/2008

Getuigt inderdaad van weinig tact om 'het nieuws' zo te brengen! Daar zijn ze bij ons in het uz toch attenter mee..

Fijn om lezen dat je al uitkijkt naar de volgende poging! Hopelijk deze keer wel met het gewenste resultaat!!

Écrit par : Elke | 19/11/2008

Les commentaires sont fermés.