24/11/2008

Blauwtje lopen

Nadat de bloedafname wederom rampzalig verliep omdat er ditmaal 2 verpleegsters dienden aan te pas komen, mijn beide armen noodgedwongen gepijnigd werden en er 3 zeer vervelende prikken nodig waren, werd ik behalve gezegend met kanjers van blauwe plekken ook nog op een blauwtje vergast vanwege DPM.

 

Al om 15u kreeg ik telefoon: ik mocht NIET starten met Clomid omdat ik vermoedelijk cystes had. Mijn oestrogenen stonden veel te hoog. Ik vroeg me luidop af of het soms besmettelijk was die cystes omdat een lotgenote net hetzelfde nieuws gekregen had korte tijd geleden. Neen hoor, dat is puur toeval, beweerde de dame langs de andere kant. Ze vervolgde dat de Dr. had gezegd dat ik moest langsgaan voor een echo zaterdagmorgen, maar dat zoiets totaal nutteloos was, want dat ik toch zou een maand moeten pillen, anticonceptie weliswaar, geen vruchtbaarheidsbevorderende hormonen.

Ik zat er wel wat mee verveeld en drong aan of ik dan echt niet langs moest gaan voor een echografie want dat dat toch het advies was blijkbaar van de gyn. Ze bleef echter bij haar standpunt en aangezien het DPM is die de echo-afspraken vastlegt,  aanvaardde ik haar besluit.

 

Het nieuws sloeg wel in als een bom. Al 2 dagen deze week dat ik om 5 u was opgestaan voor die verdomde bloedafnames, ik had me vlug over het negatieve resultaat gezet van het mislukken van de eerste IUI met het zicht op de toekomst en de volgende pogingen en dan dit. Ergens had ik vaag een alarmbelletje horen luiden toen ze bij aankondiging ‘GEEN HCG’ dinsdag jl. vroegen of ik al op dag 3 zat, maar aangezien niemand van het fertiliteitscentrum (CRG) mij ooit informeerde over cystes en de gevolgen daarvan, heb ik daar niet lang bij stilgestaan. Het verhaal van mijn lotgenote, die ook de serie IUI’s moest staken omwille van dezelfde ‘kink in de kabel’ was zogezegd een uitzondering.. Maar ik denk daar nu totaal anders over, ik wijt de cyste dan ook aan het gebruik van Clomid. Misschien heb ik het bij het verkeerde eind, maar het is zo een ongeloofwaardig ‘toeval’ en blijkbaar bestaan er nog zulke voorvallen bij andere dames ook.

Het zou natuurlijk ook kunnen zijn –en dat vind ik dan wel een verklaring waar mee te leven valt- dat ik tijdens de natuurlijke cyclussen ook frequent geplaagd zat met cystes en dat ik daardoor moeilijk zwanger raakte, want zoiets kan je slaagkansen behoorlijk reduceren natuurlijk. Al is die uitleg misschien nog meer bij de haren getrokken dan de link ‘clomid – cystes’.

Zeker iets waar ik het uitgebreid ga over hebben met mijn counsellor binnenkort…

 

Ondertussen ben ik ijverig mercilon aan het slikken sinds vrijdag, dankzij een bereidwillige apotheker die mijn garantie op een doktersvoorschrift geloofde èn mijn zielsverwantje die er mij het broodnodige attest bezorgd heeft door er speciaal voor mij om te gaan op het CRG. Het gaat weer goed met mij op dit moment. Ondanks de tegenvaller.

This too shall pass en hierna zal ik er weer volop voor gaan.

 

mercilon

 

12:16 Écrit par Mom to be dans Baby | Lien permanent | Commentaires (4) | Tags : baby, balen, iui, crg |  Facebook |

Commentaires

In dezelfde boot Liefste Mom2be,

Je weet dat ik het super jammer vindt dat je in dezelfde boot bent gesprongen als mij. Ik had oprecht gehoopt dat jij gespaard zou gebleven zijn van deze "miserie". En je hebt hetzelfde gevoel als mij. Hoe zit het met Clomid???? Hopelijk moeten we dit beiden maar één keer meemaken, met of zonder Clomid ;-).
Het voordeel van de pil; je wordt er zowaar (bijna) happy van ;-)

Liefs
Bokje

Écrit par : Bokje | 24/11/2008

Hoi Momke,
Dikke knuf voor jouw pech hoor. Het leven kan soms zo hard zijn hé. Even doorbijten ook en dat pluk je hopelijk de vruchten!
Groetjes

Écrit par : Sterretje | 25/11/2008

Ben je ok, Mom? Hoe gaat het nu met je? Wat is het resultaat van die mercilon?

Écrit par : Annchen | 03/12/2008

Hey

Hoe is't ondertussen met jou?

Écrit par : Elke | 07/12/2008

Les commentaires sont fermés.