30/12/2008

IUI n°2

Onze tweede IUI is een feit. Ik moest nog eenmaal terugkomen voor een bloedprik op dag 12, nadat ik op dag 11 maar een folikkel had van 16 mm en dit keer in totaal op 2 dagen tijd 5 keer gestoken werd (inclusief losweg door een ader in mijn HAND, auch!) eer er bloed gevonden werd. Ik kreeg echter groen licht om de pregnylspuit te (laten) zetten, dus uiteindelijk was het de vervelende bloedafnames  waard geweest. Gisteren om 11u werden we verwacht op het CRG.

 

Bij deze poging was het fijn dat mijn man kon meekomen. Ook al is het niet leuk om vroeg te moeten opstaan als je met verlof bent, dit alles ‘samen’ beleven geeft me het gevoel enorm gesteund te zijn.

 

Het was eerst even nagelbijtend afwachten, want er was aanvankelijk bijna  iets mis gegaan bij de afdeling andrologie, maar de laborante kon ons geruststellen dat alles door kon gaan zoals gepland.We hadden geluk dat de inseminatie door onze counsellor gebeurde. Ze was warm en optimistisch en ondertussen bracht ze het zaadstaal in zonder dat ik het voelde. Professionaliteit en haar hart op de juiste plaats, voor mij blijft ze echt een toppertje.

 

Zoals altijd vlak na een IUI ben ik behoorlijk hoopvol, al zal dat gevoel naarmate de wachtweken vorderen ongetwijfeld afnemen. Over exact 14 dagen ken ik het resultaat, nu geniet ik nog even stiekem van een roze bril.

pregnancyLLS20

 

14:35 Écrit par Mom to be dans Baby | Lien permanent | Commentaires (2) | Tags : baby, hoop, roze bril, iui, crg |  Facebook |

Commentaires

Hey momke,

Bedankt voor je berichtje op m'n blog.
Leuk dat je IUI is doorgegaan. Wie weet is het wel een nieuwjaarsgeschenk hé. Heeft het lot je nog goed bedeeld voor de laatste dagen van het jaar.
Ik blijf ook in het dilemma van hoeveel en wat wil ik precies vertellen aan mijn omgeving. Net als jij denk ik: ik wil op de beruchte 'testdag' niet onmiddellijk de resultaten delen met mijn omgeving.
Het goede nieuws wil ik voor mij houden en het slechte nieuws, hoe je het ook draait of keert, je moet het toch ALLEEN verwerken.
Was vanmorgen in een gesprek met mijn collega over ziekenhuizen en dokters, bla bla bla. Ik gaf zo ook commentaar over iets. En die collega antwoordt aan mij: oh ja, jij bent met IVF bezig zeker. Deze collega werkt hier pas 3 maanden en ik heb zeker en vast niets tegen hem verteld. Dus hoe hij het weet is een raadsel... maar ik voelde me wel vreemd opgelucht het even te kunnen vertellen, ook al bleef het bij een heel vage uitleg.
En ja, mijn moeder en schoonmoeder kunnen er ook wat van, die stomme opmerkingen geven. Het is misschien onbewust en niet slecht bedoeld, maar dit kunnen wij niet gebruiken hé.
Anyway, keep the pink glasses!
Veel succes in de wachtweken en hopelijk binnen twee weken supergoed nieuws!

Écrit par : Sterretje | 31/12/2008

Keeping my thumbs up for you Allerliefste momke,

Je weet dat ik super hard voor je duim. Ik ben blij dat je je roze bril aan hebt! Ik hoop dat je ervan kan blijven genieten tijdens deze wachtweken. Ik duim super hard voor een goed resultaat en hoop net als Sterretje dat de laatste dagen van 2008 je gunstig gezind waren. Ik hoop dat 2009 een knaller wordt van bij het begin! Op naar Santa of Claus ;-)

Liefs,

Bokje

Écrit par : Bokje | 04/01/2009

Les commentaires sont fermés.