23/01/2009

IUI n°3

Gisteren klokte af als de befaamde dag 11. Ik hoopte op een goede echo en groen licht voor de insemniatie. Ondertussen weet ik hoe ik ervoor moet zorgen dat de bloedprik van een leien dakje loopt.. Het is wellicht een vreemd gezicht hoe iemand verwoed vuisten maakt en langs de binnenkant van haar arm wrijft, maar ik heb me over die schroom heen gezet en wijs de verpleegster nu gewoon waar ze exact moet steken.

Het was even wachten in het omkleedlokaaltje tot ik de ligstoel op mocht. Op het scherm zag ik zelf direct een grote bobbel en jawel het verlossende woord kwam: "je hebt een follikel van 22 mm". Mijn grootste tot nu toe!
In de vroege namiddag belden ze me op om de afspraken vast te leggen voor de komende inseminatie (morgen omstreeks 11u) en de gebruikelijke uitleg te geven.

Eveens nieuw aan deze poging (naast feit dat bloedprikken geweldig goed verlopen en ik niet moet teruggaan) is dat ik een spoedcursus "hoe zet ik zelf de pregnylspuit " heb gevolgd. Van naaldje tot draadje werd alles me uitgelegd en getoond. Door haar kordate en efficiënte aanpak, gaf de 'juf' me de durf en het vertrouwen om het examen af te leggen. Gisteravond lukte mijn allereerste  inspuiting perfect en dat bevestigde dus definitief dat ze mij uitstekend had onderwezen, de schat!

Voor de komende dagen heb ik me rust en kalmte laten voorschrijven om deze poging echt alle slaagkansen te geven. Zoals steeds ben ik naar aanleiding van een IUI altijd positief ingesteld, maar een 3e keer (goeie keer?) is toch best speciaal. De hoop dat als alles vlot verloopt, dit misschien wel eens zou kunnen lukken is duidelijk aanwezig. En toch ben ik nog rustig. Zou dit de volledige 2 wachtweken aanhouden? If only, leven op roze wolkjes en de kalmte zelf blijven, it does sound like a wonderful dream...

 

 

angel_babygro_pink

16:37 Écrit par Mom to be dans Baby | Lien permanent | Commentaires (1) | Tags : baby, hoop, roze bril, iui |  Facebook |

Commentaires

Expert Op den duur zal je nog een echte expert worden. Je begint er al stilletjesaan op te lijken ;-). De verpleegster al wijzen waar ze moeten prikken en dan 's avond vlijtig jezelf prikken. Wil je mij ook wat kalmte en rust voorschrijven? Ik hoop dat jij het kan volhouden de komende weken. Maar kijk, ik zit nu bijna in mijn tweede week, dan kan jij me nog 'kalmeren' en als ik het resultaat al weet, is voor jou je tweede week aangebroken; dan kalmeer ik jou.

Liefs,

Bokje

Écrit par : Bokje | 23/01/2009

Les commentaires sont fermés.