29/01/2009

Nieuws van anderen

baby-news

 

 

 

 

Het regent weer zwangerschappen in onze zeer dichte omgeving.  Op 1 week tijd kregen we het ‘goede’ nieuws dat een verliefd stel na 1 keer toevallig vrijen tijdens de vruchtbare periode zwanger is van hun 3e en een ander een pasgetrouwd koppeltje na 4 maanden  proberen zwanger is van hun eerste.

 

De eerste aankondiging blies me compleet van mijn sokken, het was immers al een tijdje stil in het bolle buiken departement geweest. Achteraf bekeken waren ze ncohtans heel voorzichtig en hadden ze ons voor alle anderen ingelicht in de wetenschap dat het bij ons niet lukt.

Toch kon ik het zodanig moeilijk verwerken dat ik al mijn frustratie richtte op mijn man, met als gevolg een zeer pijnlijke discussie waarin harde woorden vielen. We konden het gelukkig nog diezelfde avond uitpraten, want boos gaan slapen is zowat mijn ergste nachtmerrie. Voor het eerst in al die tijd bleek dat mijn man het ook best moeilijk heeft met ons baby’probleem’, iets wat hij doorgaans heel erg probeert weg te relativeren.  Het heeft me wel tot doen besluiten dat we onze relatie op de eerste plaats moeten blijven zetten en wat we samen hebben elke dag moeten koesteren.

 

Het is zo absurd allemaal eigenlijk: omdat je elkaar zo graag ziet, wil je een kindje maken, maar in onze situatie is het net dat wat je als koppel kan verwoesten. En dat heb ik er echt niet voor over. Ik zeg het zonder enige twijfel en ik meen het: mijn man komt eerst, en biedt me alles om een leven lang gelukkig te zijn. Ik denk dat hij het nodig vond om dat te horen, hij heeft immers soms het gevoel dat ik alleen nog maar (over)leef om zwanger te raken.

 Op dit moment kan en wil ik me echter nog niet neerleggen bij onze kinderloosheid. De dag dat we de beslissing zouden nemen om ermee stoppen, draai ik de knop om. Het heeft echter weinig zin daar nu al over na te denken. We hebben immers nog zoveel kansen en zoals het nu aanvoelt, zullen we die allemaal benutten. Daar zijn we het alvast over eens, alsook dat mocht het op IVF uitdraaien we voldoende rustpauzes zullen inlassen om weer van elkaar te genieten.

 

De 2e tijding die de ooievaar naar het kersverse echtpaar stuurde, kon ik al veel beter aan. Al maakt het toch altijd een grotere indruk dan ik laat blijken. Zo droomde ik vannacht bijvoorbeeld dat ik telefoon kreeg van het CRG om me mede te delen dat ik steeds te vroeg ovuleerde en al mijn pogingen (3) dus voor niets waren geweest.


Wat ik me nog het meest afvraag is: hoe komt dat toch dat op 6 koppels, wij het enige zijn dat niet binnen 4 maand zwanger raakt, terwijl er zogezegd niets mis is met ons… Nu ja, we kunnen maar hopen dat we zwanger zijn binnen 4 IUI’s, dat mag dan toch ook al een klein wonder heten.

 

Mijn hoop is ondertussen toch weer een stuk gezakt, alsof er maar een beperkt aantal vrouwen zwanger mogen worden in korte tijd en ik helaas weer niet in de juiste wachtrij sta. Rare hersenkronkels, I know, maar ik ben soms zo bijgelovig. Het wordt nog bang afwachten of het echt derde keer, goeie keer is.

15:54 Écrit par Mom to be dans Baby | Lien permanent | Commentaires (4) | Tags : frustratie, baby, hoop, wanhoop |  Facebook |

Commentaires

3de keer goede keer zegt het spreekwoord. Voor ons was dit een waarheid. Hopelijk mogen jullie op een dag het koppel zijn van volgend gedichtje dat ik ooit gevonden heb en wel mooi vind:

ik ben druk aan het zwangeren
mijn man zwangert dapper mee
niet enkel ik heb hormoontjes
mijn man doet dapper mee

de moeheid is gearriveerd
de verheuging des te meer
en als ik dan mijn buikje voel
doet ook de zijne zeer

mijn buikje groeit nu met de dag
de zijne van mijn goede zorgen
allebij vol goede moed
wachtende op morgen

allebij vol met gevoel
samen lachen,samen huilen
samen lekker teuten
en bij elkander schuilen

heerlijk dat samen zwangeren
we genieten met volle teugen
heerlijk om zo te kunnen delen
en ons samen te kunnen verheugen

Écrit par : Bart | 02/02/2009

Babyverlangen Liefste Momke,

Ergens vind ik het wel goed dat jullie deze discussie hebben gehad. Ok, tuurlijk vind ik dat niet tof voor jullie. Maar jullie hebben elkaar wel kunnen aanvoelen. Jij hebt kunnen aanvoelen dat hij het er ook best moeilijk mee heeft en hij heeft het kunnen toegeven. Jij hebt kunnen aanvoelen dat hij dat eigenlijk niet wil en alles wil "normaliseren".
Ik ben ook blij dat je je man ook eerst zet. Als je bezig bent met behandelingen, ben je op den duur alleen bezig met behandelingen of althans dat is het gevaar. Altijd maar die focus op baby, baby, baby. En dan zou je durven het andere waardevolle in je leven te vergeten. Blij dat jij dat niet vergeten bent!
Ik hoop van ganser harte dat het spreekwoorde "derde keer goeie keer voor jou mag opgaan". Maar denk eraan een vierde keer kan ook nog lukken ;-).

Liefs,

Bokje

Écrit par : Bokje | 03/02/2009

D-day komt dichterbij.

Veel succes.... ik duim

Écrit par : Sterretje | 06/02/2009

Sinds kort lees ik mee op je blog. Hoe gaat het nu? Vandaag is toch de testdag? Ik hoop het zo ontzettend voor je!

Écrit par : *Judith* | 08/02/2009

Les commentaires sont fermés.