15/04/2009

ICSI n°1 wordt IUI n°5

Het zomert ook in mijn hoofd vandaag. Ik was best wel zenuwachtig voor mij laatste echo vandaag. Ik bleef maar schietgebedjes doen dat die ene goede follikel stand had weten houden…Toen het eindelijk aan mij was, bleek dat de echoman om een of andere reden ook bloedprikken deed en blijkbaar een stagiaire aan het opleiden was. Ze was heel onzeker en wou mijn ziekenhuiskaartje niet teruggeven zonder dat ze dat eerst nagevraagd had.. Tssk die groentjes, toch ! De flamboyante echoman was zoals gewoonlijk weer zeer snedig van tong. Hij vroeg wat al die blauwe plekken op mijn arm deden toen hij wees naar de sporen van de vorige bloedafnames en grapte dat hij nog niet zo zeker was of dat mijn fout niet was. Blijkbaar hebben ze maandag mijn aders compleet kapotgestoken, dus nu moest ie op zoek naar een andere en die vond hij al gauw zij het op een plaats waar het best wel een venijnig steekje gaf. But mission accomplished.

 

Toen ik nadien het lokaaltje voor de echografie binnenkwam, hing hij alweer de lolbroek uit: “Tiens, das lang geleden dat ik jou gezien heb, hoe is het nog met jou?” Het hielp wel want ik was door al dat onnozel doen ontspannen geworden.

Sometimes you just feel everything will be fine. De meting van het baarmoedervlies gaf 8,4 mm. Meteen zag ik mijn grote follikel: "21 mm", zei hij. Oef! Maar er zat natuurlijk nog 1 (de krimpende van vorige keer): ik bereidde me al voor op 13 mm of minder, maar niets daarvan: de volle 18 (!!!) mm. De zon brak meteen door. Links zat er nog een kleintje van 10, dat blijkbaar toch ook wat gegroeid was.. 

Het is zo gek dat ik blij ben terwijl de IVFpoging voorgoed is afgeschreven deze maand, maar eindelijk eens positiefs nieuws. Ok, ik heb niet hetzelfde vertrouwen in de rescue-IUI als ik zou gehad hebben bij  ICSI, maar dat ik voor de eerste keer 2 follikels heb (terwijl maandag alle hoop daarop  nog verloren leek) geeft me toch een beetje gevoel dat het niet voor niets was al dat spuiten en dat mijn lijf toch een beetje meegewerkt heeft.

Toevallig kwam ik counsellor A. tegen die meteen vroeg hoe het was. Glunderend kon ik aankondigen dat het er uiteindelijk toch 2 waren. Ze gaf me een enthousiaste peptalk en zei : “we gaan er voor gaan, hoor!!!”

 

Ik ben dus apetrots op dit resultaat en ik kijk er geweldig naar uit om de zaadjes van mijn man vrijdag te ontvangen..

 

Er is wel een kleine ‘maar’. Want de ww zullen ellenlang zijn. Ik vind het best vervelend dat er toch meer hoop aan het kiemen is dan ik eigenlijk zelf wil. But I will try to keep it koel!

 

Update

 IUI gaat vrijdag om 11u15 door. Vanavond dus de gebruikelijk 5000 eenheden Pregnyl spuiten. Nieuwigheidje is dat ik zal utro moeten inbrengen

 

 

 

pregnant_beach_612x200

 

 

 

12:36 Écrit par Mom to be dans Baby | Lien permanent | Commentaires (3) | Tags : baby, hoop, roze bril, iui |  Facebook |

Commentaires

Voor ons beiden een spannende dag dus vrijdag.
Hopelijk springen er 2 eitjes en heb je dubbele kans. Ik gun het je echt.
Hopelijk zie je het positief in. Denk nog niet te veel aan de wachtweken, maar dat is gemakkelijk gezegd hé.
Hierbij dus wat peptalk voor eitjes en zaadjes: doe jullie best en zorg voor een knal-bevruchting!
xxx

Écrit par : sterretje | 15/04/2009

Wat een stress zeg! Pffffff...
Ik vind het heel knap dat je weer wat positiever bent! Wat een gedoe! Ik schrok er helemaal van...

Heel veel sterkte komende dagen en weken!
Ik denk aan je!

liefs,
Ester

Écrit par : Ester | 15/04/2009

Heel veel succes morgen met de IUI!! Misschien wordt dit em gewoon wel!!

Ik duim alleszins mee!
Liefs
Elke

Écrit par : Elke | 16/04/2009

Les commentaires sont fermés.