09/06/2009

De startecho

Even een verslagje van de echo deze morgen.

 

Bij de bloedprik was de verpleegkundige heel vriendelijk en vroeg ze naar het effect van suprefact. Leuk gesprekje was dat. Het was zij die na mijn rampecho van vorige keer (2 follikels) een beetje bitsig deed, maar dat was vast niet meer geweest dan een terechte reactie op mijn onbeleefde uitval.

 

In het echolokaal zag ik meteen dat het een nieuweling was. Duidelijk van Spaanse origine en enkel het Frans machtig, dat begon al goed…  Verwoed begon de persoon te meten en te doen, te zuchten, opnieuw te meten, herbeginnen..Het leek wel eeuwen te duren. Ondertussen werd de echostaaf heel onzacht overal tegengeknald en ik antwoordde dan ook dat het pijn deed toen ernaar werd gevraagd.

Het baarmoederslijmvlies was 1,1 mm. De echografist  telde binnensmonds terwijl deze voor zichzelf de zwarte bolletjes op het scherm aanwees (8). Toen werd overgegaan naar de ander eierstok die eerst onvindbaar was : opnieuw een getrek en een gesleur..mijn ingewanden zaten in de weg blijkbaar. Ook aan die kant werden  mompelend zwarte blaasjes geteld (6).

Ok perfect, geen cystes alles ligt plat, dus de Suprefact doet goed zijn werk, was de boodschap.

Jamaar wacht eens: heb ik dan niets van follikeltjes?

Neen helemaal niets, alles ligt stil.

 Ik herhaalde tot 3 maal toe: Echt geen enkele?

Neen hoor, en zo moet het zijn, je mag geen follikels hebben nu. Je zal vast mogen starten met Menopur.

 

De communicatie liep al zo niet zo vlot, ik wou eigenlijk vragen wat dat tellen dan was geweest, maar de moed ontbrak me. Ik weet niet meer wat ik gezien heb eerlijk gezegd, het leken kleine bolletjes een soortement van wratjes en ze waren donker op het scherm. Wat een zonde dat ik niet nog meer heb doorgevraagd, maar het was ook zo verwarrend. Het zullen geen follikels geweest zijn denk ik nu, anders was dat toch wel gezegd geweest en het kan ook helemaal niet met mijn diagnose van ‘lage eicelreserves’.

Het stemt me ook een beetje verdrietig als er dan helemaal geen enkel follikeltje was, want dat wil zeggen dat ik uit het niets dus eicellen moet aanmaken.. In dat geval lijkt het me echt een mirakel om hoegenaamd tot 3 te komen.

 

Zucht, het gaat zo stressen zijn ALS ik mag starten met Menopur . Bij de volgende (voor mij cruciale) echo ga ik gewoon sterven van de spanning.

 

Update: net DPM aan de lijn gehad. MORGEN (ja inderdaad, niet vandaag dus) mag ik starten met Menopur. Maandag echo en bloedprik. Het getel sloeg blijkbaar dus toch op mini follikeltjes, maar DPM wou daar niet al te erg op ingaan omdat dat blijkbaar niet belangrijk was, maar wel het feit dat er geen cystes waren.

 

sb10065848co-001

 

15:08 Écrit par Mom to be dans Baby | Lien permanent | Commentaires (3) | Tags : menopur, icsi, onderzoek, crg |  Facebook |

Commentaires

Lieve momke,

Wat een bezoekje weer voor jou. Maar gelukkig ziet het er goed uit. Ik denk toch dat ze de follikels geteld hebben maar dan heel klein en dat is toch juist goed?!Die zitten al vast klaar om straks te gaan groeien!!!Maar jammer dat je dan zo weinig info krijgt.
Nou succes en ik ga voor je duimen!

Lfs jen

Écrit par : jen | 09/06/2009

Ziekenhuizen... Brr we krijgen het ervan he?! Wat een goede zeg dat tellen is inderdaad om te kijken wat er nu al groeit. Hopelijk kunnen ze de volgende keer vriendelijker zijn en je alle uitleg geven die je wenst. Heel belngrijk ook voor of eigenlijk tegen de zenuwen.

Houd moed!

sas

Écrit par : saskia | 10/06/2009

Op goede weg Lieve momke,

Wat Jen dus reageerde klopte. Gelukkig maar. En vandaag is dan startdag van de Menopur. En ja hoor, er zitten mini-follikeltjes te wachten om gestimuleerd te worden. De eerste stap is gezet en in de goede richting. Ik duim dat je eitjes de goede weg blijven volgen. Dus vanaf vandaag, groeien hé meisjes ;-).

liefs,

Bokje

Écrit par : Bokje | 10/06/2009

Les commentaires sont fermés.