11/06/2009

Menopurgroentje

Als je zo stoer doet  als ik en zonder verpinken spuiten zet, dan denk je dat je het allemaal wel al onder de knie hebt. Niet zo dus, Menopur lijkt in de verste vert niet op Puregon spuiten  en het is ook niet hetzelfde als Pregnyl. Maar ik had dus de woorden  poedertjes en watertje horen waaien en ik dacht  een ietsiepietsie arrogant: “Jaja, dat weet ik toch allemaal al eeuwen, ik ga dat wel vlug even fixen als het zover is”.  Tot ik daar dus gisteravond effectief stond. Vertwijfeld keek ik naar de flesjes Menopurpoeder. Wat moest ik daarmee nou aanvangen? Breken? Mijn man kon er alvast NIET mee lachen dat ik onvoorbereid was.

 

Ik vond er niets beter op dan lichtjes overstuur naar een ervaringsdeskundige-vriendin te bellen.  Na haar duidelijke uitleg, kon ik weer aan de slag. Mijn ventje kreeg de taak het watertje netjes op te zuigen. De prik zelf is altijd een spannend moment, waarbij mijn man zich discreet op de achtergrond houdt (deels omdat ik gestresst raak als ie over me heen hangt, deels omdat hij een beetje een watje is als het op naalden aankomt). Maar de injectie ging dus als vanzelf.

 

Dat hadden we dus weer even netjes gepiept. Geen brandend gevoel achteraf, geen jeukende roodheid. Alles peis en vree. Tot deze morgen, al in de auto voelde ik dat er iets niet helemaal pluis was. Op de trein plooide ik inmiddels bijna dubbel:  een scherpe,  stekende pijn in mijn linkerzij ter hoogte van mijn navel, die helemaal naar mijn borst uitstraalde. Heel af en toe leek het zich te verplaatsen naar de rechterkant. Stappen ging enkel nog heel langzaam, de trappen strompelde ik op als een oud vrouwtje . Zou ik een acute appendicitis hebben? Beetje dom want dan zou ik rechtsonder pijn gehad hebben.

 

Ik bezondigde me toch  aan alweer een paniektelefoontje naar mijn vriendin. Ze stelde me gerust, maar toen de pijn maar niet wegging belde ik toch nog voor alle zekerheid naar het CRG. Zoals gebruikelijk kreeg ik weer een nieuweling aan de lijn, die moest het dan weer vragen aan iemadn anders en toen kwam ze met een geweldig plan:

Spuit straks langs de andere kant, als je dan ook aan die kant  pijn hebt, dan weet je zeker dat het aan Menopur ligt.

 

Dat is zowat het beste advies dat ik in tijden gehad heb. Jee thanks, doll! Dan ga ik nu lekker even verder creperen van de pijn.

 

Toch nog even melden dat suprefact me op de valreep toch nog een leuke extra heeft bezorgd: vapeurs. Iedereen loopt met ene jasje en trui en ik zit te puffen van de hitte in een topje (moi de kouwelijkste kip van de planeet!)

 

Maar genoeg geblogd.. nu nog 4 dagen Menopurren en dan een zeer spannende echo op maandag.

16:15 Écrit par Mom to be dans Baby | Lien permanent | Commentaires (3) | Tags : baby, menopur, crg |  Facebook |

Commentaires

He Momke,

Wat raar dat je zo een pijn had gister.Wat zou het geweest zijn?Hopelijk vandaag niet en was het gewoon eenmalig.
Wat grappig te lezen dat je ineens met je handen in je haar zat wat betreft de medicijnen.Zoiest zou mij ook kunnen overkomen.Ben alleen niet zo een held als jij met zelf prikken.Knap hoor!!
Veel succes maandag!!
Ik zal voor je duimen!

Lfs Jen

Écrit par : Jen | 12/06/2009

Meisjes groei! Het is je gelukt! De eerste (ondertussen al de derde) spuit zit erin. Ik hoop dat je wel niet zoveel last meer hebt van de Menopur. En ik hoop alleen dat de meisjes geluisterd hebben naar mijn raad en aan het groeien zijn. Kom op, meisjes, allemaal groter worden!

Liefs,

Bokje

Écrit par : Bokje | 13/06/2009

Koud en warm, warm en koud. Jas aan jas uit ik ken het en het is vervelend maar voor een goed doel. Ik hoop dat je echo maandag mooier is dan je denkt en hoopt.

Houd vol deze dagen en de dagen erna.

X sas

www.eendagzwanger.blogspot.com

Écrit par : saskia | 13/06/2009

Les commentaires sont fermés.