18/06/2009

Potente potjes

Na een lange dag wachten en zenuwen verbijten, kon ik niet vlug genoeg naar het UZ Brussel hollen. Na extra Menopur gehaald te hebben was ik enigszins kalm. Ik ging nog rustig even ontspannen in de cafetaria met een tijdschrift.

Een half uur eerder dan de geplande afspraak stond ik op het quasi verlaten CRG. Er kwam een knappe jongeman uit het echolokaal- het was het groentje onder de gyns- die me onmiddellijk binnenriep. De bloedprik zou ik een verdieping lager moeten halen deelde hij me mee.

Hij opperde dat ik hem wellicht nog nooit gezien had, maar ik herkende hem helaas wel van het HSG en zei dat ook meteen. ‘Ja ik ben altijd de pigeon hè’ gaf hij schuldbewust toe, ‘dat is een pijnlijk onderzoek voor vrouwen’. Het was ontwapenend eigenlijk hoe hij zich gedroeg, de ongedwongen sfeer deed me echt helemaal op mijn gemak voelen., Voor het eerst sinds lang kreeg ik een deftige , uitgebreide uitleg. Iemand die de tijd nam, ik viel bijna van de ligstoel !

Het baarmoederslijmvlies zag er heel mooi uit: 3 lijntjes dat zagen ze niet zo vaak en 7,1 mm das perfect.. Daarna ging hij over naar de linkereierstok waar 2 (van de oorspronkelijk 3) follikels waren gegroeid. 9,2 en 10,1 mm maten ze. ‘Vanaf 10 mm zijn de follikels vertrokken’, vertelde de gynaecoloog, ‘dan weten we dat we ze mits verdere stimulatie kunnen doen groeien en behouden’.

Aan de rechterkant was het meer zoeken eer de eierstok zich liet zien, die zat meer binnenwaarts en hij moest op mijn buik duwen om deze in beeld te krijgen. En toen zag ik het zelf meteen: er waren heel wat stevige bolletjes te zien. 5 (van de oorspronkelijke 6) om precies te zijn. 2 van 12, eentje van 11, eentje van 10 en nog een laatste waarvan ik de afmetingen ondertussen al vergeten ben.

In elk geval ik was meteen aan het zweven. Mijn dag kon gewoon niet meer stuk. De potjes hadden het goed gedaan, ik was zo fier!

Benieuwd wanneer ik terug op echo mag, ik hoop binnenkort want uiteraard blijft het afwachten of de potjes volwaardige follikels worden (vanaf dan zal ik ze ‘meisjes’ noemen in navolging van mijn vriendinnetje). Het leven is weer even mooi en de roze bril staat voorlopig op mijn neus!

Update: Ik moet gewoon blijven doorspuiten van DPM en dan zonagmorgen terug op echo!

   

easter eggs

 

 

12:44 Écrit par Mom to be dans Baby | Lien permanent | Commentaires (0) | Tags : follikels, potjes, baby, onderzoek, crg, roze bril |  Facebook |

Les commentaires sont fermés.